Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TFF arasındaki iş birliğiyle 22 Eylül 2023 tarihinde imzalanan protokolle hayata geçirilen Futbol Gelişim Projesi, şimdiden 500 bine yakın çocuğa ulaştı.
Kısa süre içinde ilk etapta 100 bin öğrenci olarak belirlenen hedefler hızla katlanırken, 2023-2024 eğitim öğretim dönemi boyunca toplam 1 milyon çocuğa ulaşılması planlanıyor. Öğrencilere eğitici ve eğlenceli etkinlikler aracılığıyla bu güzel oyunu sevdirip bir futbol kültürü oluşturulması amaçlanıyor.
16 PİLOT İLDE ÇALIŞILDI
Futbol Gelişim Projesi kapsamında; 2023-2024 eğitim ve öğretim döneminde 16 pilot il belirlendi. Projenin startı 4-9 Kasım 2023 tarihleri arasında Sakarya’da verildi. Bugüne kadar Antalya, Ankara, Adana, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, İzmir, İstanbul, Sakarya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Rize illerinde uygulamalar yapıldı. Bu 16 ile yeni iller eklenerek, projenin dokunduğu öğrenci sayısının 1 milyona çıkarak rekor seviyesine ulaşması planlanıyor. Sakarya dışındaki 15 ilde eğitimler Aralık 2023 ve Ocak 2024 içerisinde yapılırken, 18 Ocak 2024 tarihi itibarıyla tüm illerdeki teorik ve saha eğitimleri tamamlandı. Projenin 2024-2025 eğitim öğretim döneminde 41 ile taşınması hedefleniyor.
İKİNCİ DÖNEMDE DAĞITIM TAMAMLANACAK
FIFA “Football for Schools” kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderilecek futbol malzemeleri de okullara dağıtılacak. Bu kapsamda binlerce futbol topunun yanı sıra her okula yelek, işaret tabağı, kondisyon merdiveni ve portatif kale gibi malzemeler Türkiye Futbol Federasyonu tarafından temin edilerek belirlenen ilkokul ve ortaokullara gönderimi sağlanacak.



Agsyd’de De Başkan Mehmet Fatih Kaymaz, Güven Tazeledi
Mustafa Boz Güven Tazeledi
Ali Gönlü, “Adanalılardan hem tribün hem de kampanya desteği istiyoruz”
Başkan Tekin:”Cumhuriyet En Çok Çocuklarin Neşesine Emanet”
Küçük Yazar Zeynep Demir, Büyükşehirde Başkanlık koltuğuna oturdu
23 Nisan’da Başkanlık Makamı Çocuklara Emanet Edildi
23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun