Çukurova Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Satranç İl Temsilciliği ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak düzenlediği Kadınlara Özel Satranç Kursu büyük ilgi gördü. Kursun açılacağı bilgisini alan kadınlar, kayıtlarını gerçekleştirerek çok kısa bir süre içerisinde kontenjanı doldurdu.

Kahraman Olgaç Satranç Merkezi’nde başlayan satranç kursu temel bilgilendirme ile başladı. 8 hafta boyunca Cuma günleri 18:00 ile 19:30 saatleri arasında satrancın tüm hamlelerini uzman eğitmenlerden öğrenecek olan kadınlar, Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay’aböyle bir imkanı sağladığı için teşekkür ettiler.

18 yaş üstü kadınların katılabildiği satranç kursuna katılan kursiyerler, hem zihin egzersizi yapıyor hem de keyifli vakit geçiriyor. Eğitimler sayesinde katılımcılar, stratejik düşünme becerilerini geliştirirken, satrancın problem çözme yeteneği, odaklanma ve zihinsel gelişime olan katkılarından faydalanıyor.

Satranç sporunun her yaş ve kesimden bireyin zihinsel gelişimine katkı sağladığını belirten
Satranç İl Temsilcisi Demir Gündoğdu, kursu düzenleyen Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay’a, Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Başkan Emrah Kozay, kadınların sosyal hayatlarında daha aktif roller üstlenmelerine destek olmaya devam edeceklerini dile getirdi.



Cop31 Gençlik İklim Ideathonu Adana’da!
34 Amatör Takım Liglere Katılmama Kararı Aldı
Adana Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü’nün Büyük Başarısı
Adana Adaletgücü Adanaspor’a Şans Vermedi
Sergen Şimşir “Yolun sonu şampiyonluk”
Adana Adaletgücü Deplasmanda 90+5’te Mağlup Oldu
Arif Tunç’un Mutlu Günü