Anahtar Parti Adana İl Başkanı Karataş’tan ÇGC’ye Ziyaret:
“Basın özgür olmazsa
kamuoyu gerçekleri bilemez”
Anahtar Parti Adana İl Başkanı Av. Atilla Karataş, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret ederek yeni yönetime hayırlı olsun dileklerini iletti. Ziyarette basın özgürlüğü, demokratik denge ve siyaset-medya ilişkisi üzerine dikkat çeken mesajlar verildi.

DEĞİŞİM VURGUSU VE YENİ YÖNETİME TEBRİK
ÇGC Başkanı Kurtul Çakın ile bir araya gelen Karataş ve beraberindeki heyet, cemiyetin yeni yönetimini kutladı. Değişimin önemine vurgu yapan Karataş, uzun süreli iktidarların “mental yorgunluk” yaşayabileceğini ifade ederek, gazetecilerin demokratik süreçteki rolüne dikkat çekti.
Karataş, Başkan Kurtul Çakın nezdinde yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere cemiyetin tüm kurullarına seçilen gazetecileri tebrik etti.
“BASIN DEMOKRASİNİN DÖRDÜNCÜ KUVVETİDİR”
Ziyarette konuşan Karataş, yasama, yürütme ve yargının yanında basının da demokrasinin dördüncü kuvveti olduğunu belirtti. Basın mensuplarının, tıpkı muhalefet partileri gibi baskı altında olduğunu öne süren Karataş, mevcut ortamın topluma fayda sağlamadığını dile getirdi.
Karataş, bu durumun hem siyaset hem de medya açısından sağlıklı bir demokratik ortamın oluşmasını engellediğini ifade etti.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VE ELEŞTİRİ HAKKI UYARISI
Basın özgürlüğünün kamuoyunun doğru bilgiye ulaşmasındaki kritik rolüne işaret eden Karataş, eleştiri hakkının kısıtlanmasının toplumun gerçekleri öğrenmesini zorlaştırdığını söyledi.
Yanlış politikalar nedeniyle yalnızca vatandaşların değil, basının da ayrıştırıldığını savunan Karataş, özgür ve bağımsız medyanın demokratik sistemin temel unsurlarından biri olduğunu dile getirdi.
ÇGC BAŞKANI ÇAKIN’DAN TEŞEKKÜR
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kurtul Çakın ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Karataş ve beraberindeki heyete teşekkür etti. Çakın, gazetecilerin mesleki dayanışma ve özgür çalışma ortamı açısından bu tür ziyaretlerin önem taşıdığını belirtti.
Ziyaret, karşılıklı iyi dileklerin iletilmesinin ardından sona erdi.



ATDSK’den ATO’ya ‘Hayırlı olsun’ ziyareti
Bilal Uludağ: “Cumhuriyet Emanetini Yarınlara Taşıyacağız”
Büyük Atatürk, “En Büyük Eserin Cumhuriyet” 103 Yaşında. Kutlu Olsun
Cumhuriyetle milletimizin geleceği aydınlandı
Başkan Vekili Tarık Özünal’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Başkan Vekili Hasibe Akkan 29 Ekim Mesajı:“Cumhuriyet’i Sevmek, Değerlerini Yaşatmaktır”
Atilla Karataş: “Cumhuriyet, Milletimizin Ortak İradesi ve Geleceğimizin Teminatıdır”