Spor01

Adanaspor Nereye Gidiyor?

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Adanaspor Nereye Gidiyor?
20 Ekim 2024 - 10:39
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Adanaspor, Dibe Demir Attı: Kadro Kalitesi Üçlü Formasyonu Kaldırıyor Mu?

Trendyol 1. Lig’de mücadele eden temsilcimiz Adanaspor, evinde Şanlıurfaspor’a 4-1 mağlup oldu. Turuncu-Beyazlılar, diretilen 3’lü formasyonda istenileni veremiyor.

Adanaspor’da kötü gidişat sürüyor. Lig’in 9. haftasında geride kalan maçlarda deplasmanda gol atamamış olan Şanlıurfaspor, temsilcimizi deplasmanda  4-1 mağlup etmesini bildi.

Sezon başında takımın başında yer alan Sol Bamba ile başlayan üçlü defans serüveni, vefatının ardından yardımcı antrenör Ciccolini, daha sonra ise Kemal Kılıç ile devam ederken Adanaspor 3’lü formasyonda galibiyet yüzü görmedi.

Yer yer üçlü defans hattı, yer yer beşli defans hattı denense de geçmiş maçlara bakıldığında takımın en stabil performans gösterdiği klasik dörtlü formasyonun dışına neden çıkıldığı ise bilinmiyor.

Oyuncular ise ülkemiz liglerinde genelde dörtlü defans kullanılmasından kaynaklı, üçlü ve beşli defansa yabancı kalırken, takımın başına geçen teknik adamların farklı formasyon ısrarı pahalıya mal oluyor.

İŞTE ADANASPOR’UN ÜÇLÜ VE BEŞLİ KARNESİ

Adanaspor, üçlü ve beşli oynadığı maçlarda hiç galibiyet alamadı. Geride kalan 9 maçta 4 kere üçlü defansla sahaya çıkan Turuncu-Beyazlılar, 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. Bu maçlarda ise kalesinde 14 gol gördü.

Adanaspor, beşli savunma hattında oynadığı 2 maçta ise Manisa deplasmanından ve Ankaragücü deplasmanından bir puanla döndü. Alınan tek galibiyette defans hattı dört savunmacıdan oluşuyordu.

Turuncu-Beyazlılar, üçlü defans hattı dışında diğer maçlarda kadro kalitesi göz önünde bulundurulduğunda daha iyi performans sergilerken üçlü defans ısrarı takımı yokuş aşağı sürüklemeye devam ediyor.

50cak

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.