Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde düzenlenen Karakucak Güreş Şampiyonası’nda Adana’nın başarılı sporcularının önemli dereceler elde ettiği duyuruldu.
Adana’yı temsilen müsabakalara katılan sporcular, mücadele ettikleri kategorilerde üstün performans sergileyerek dikkat çekti. 70 kilogram sıkletinde mücadele eden Resul Avşar, zorlu rakiplerine karşı gösterdiği üstün gayretle üçüncülük kürsüsüne çıkmayı başardı. Diğer bir Adanalı sporcu Salim Sarıpınar ise 75 kilogram sıkletinde katıldığı müsabakalarda rakiplerini tek tek mağlup ederek birincilik unvanını elde etti ve altın madalya kazandı.
Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, güreşçilerin başarılarının yalnızca bireysel değil, aynı zamanda Adana’nın spor kültürüne de büyük katkı sağladığını vurguladı.
Açıklamada, sporcuların yanı sıra antrenörlere de teşekkür edildi. Özverili çalışmalarıyla sporcuların hazırlık sürecine katkı sağlayan antrenörler, bu başarıların arkasındaki önemli faktörler olarak gösterildi.
Müdürlük, sporcuların ilerleyen dönemlerde daha büyük başarılara imza atacağına olan inancını ifade ederek, bu tür başarıların genç sporculara ilham kaynağı olacağını belirtti. “Sporcularımız ve antrenörlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” ifadeleriyle açıklama son buldu.

50cak


Güngör Geçer: “Sporun siyaseti olmaz. Ata sporumuza desteği sürdürüyoruz.”
Kızıldağ Başpehlivanı Çelebi’den Başkan Uludağ’a Ziyaret
540. Kızıldağ Karakucak Güreşleri Uluslararası Kimliğiyle Tanıtıldı
Güreşin paydaşları çalıştayda buluştu
8.Geleneksel İsmet Atlı Karakucak Güreşleri yapıldı
Bursa da Dominik Cumhuriyeti Konsolosluğu Açılıyor
Kızıldağ’ın Ağası Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ Oldu