2022 yılında kurularak 3 yıl gibi kısa bir sürede Geleneksel Güreşlerde gerek yurt içi, gerekse yurt dışı organizasyonlarda önemli başarılar elde eden Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu,Dünya Güreş Birliği (UWW) çatısı altında ilk kez düzenlenecek Karakucak Güreş Dünya Şampiyonasında bir başarıya daha imza attı.
22 ülkeden sporcuların katılacağı Şampiyonada, aynı zamanda UWW kokartı taşıyan Adanalı Uluslararası hakemler Hüseyin Başcı, Mehmet Sarı ve Zamir Apaydın da düdük çalacak.
Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu’na bağlı Karakucak Hakemi olarak görev yapan hakemlerimizden Merkez Hakem Kurulu üyesi ve başkan yardımcısı Hüseyin Başcı Adanalı hakemler olarak Türkiye’yi uluslararası alanda temsil etmenin gururunu yaşadıklarını ifade ederek,Şampiyonaya katılacak Karakucak Güreş Milli Takımına da başarılar diledi. Başcı ifadesinde, “bu şampiyonada ben de jübile yaparak karakucak hakemliğimi sonlandıracağım. Ancak, Atasporu Güreşe hizmetimiz diğer alanlarda mutlaka devam edecektir. Bu süreçte yanımızda olan Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu başkanı sayın İbrahim Türkiş’e, başkan vekili sayın Şahin Hopur’a, Merkez Hakem Kurulu başkanı sayın Zekeriya Hopur, kurul üyeleri ve tüm hakem arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.


Güngör Geçer: “Sporun siyaseti olmaz. Ata sporumuza desteği sürdürüyoruz.”
Kızıldağ Başpehlivanı Çelebi’den Başkan Uludağ’a Ziyaret
540. Kızıldağ Karakucak Güreşleri Uluslararası Kimliğiyle Tanıtıldı
Güreşin paydaşları çalıştayda buluştu
8.Geleneksel İsmet Atlı Karakucak Güreşleri yapıldı
Adana’nın Güreşçileri Kahramanmaraş’ta Fırtına Gibi Esti
Bursa da Dominik Cumhuriyeti Konsolosluğu Açılıyor